Voorbespreking

Over de dood praten doen we niet graag en bedenken hoe we onze eigen uitvaart zouden willen vormgeven is ook niet gemakkelijk. Toch kan het waardevol zijn om eens na te denken over uw eigen wensen of met ons te praten over de mogelijkheden. Een dergelijk gesprek kan u rust geven; daarnaast is het ook fijn voor uw nabestaanden om te weten wat u in gedachten heeft voor uw uitvaart.

Een gesprek over uw wensen, een voorbespreking, is een vanzelfsprekend vertrouwelijk gesprek met als doel de grote lijnen voor uw toekomstige uitvaart met u door te spreken en op papier te zetten. Een voorbespreking kan op een doordeweekse werkdag in ons Infohuis in Breukelen of bij u thuis plaatsvinden.
 
Wilsbeschikking
Naar aanleiding van de voorbespreking maken wij een overzicht van uw wensen, een zogeheten wilsbeschikking, voor u. Deze wilsbeschikking kunt u bewaren bij uw belangrijke papieren zodat uw nabestaanden te zijner tijd kunnen lezen hoe zij uw uitvaart naar úw wensen kunnen organiseren.
Voor het beschrijven van specifieke details, ontvangt u ons boekje ‘Laatste wensen’ bij de uitwerking van ons gesprek.
 
Kostenoverzicht
Aan de hand van uw wilsbeschikking maken wij voor u een begroting, zodat u inzicht in de te verwachten kosten, maar ook kunt beoordelen of uw (eventuele) verzekering of gereserveerd spaargeld toereikend is.
 
Geen kosten
Aan een voorbespreking en uitwerking (wilsbeschikking en begroting) zijn geen kosten verbonden en het gesprek verplicht u uiteraard tot niets. Een voorbespreking duurt gemiddeld 1,5 uur.